Popis
Lotosový koreň vodnej rastliny je vhodný do jedál, či na varenie čaju a v Japonsku sa nazýva renkon.
Lotosový škrob, ktorý obsahuje 13% jednoduchých cukrov, je dobrým zdrojom energie. Zvykne sa používať pri liečbe prechladnutia, astme, pľúcnych alebo ľadvinových ochoreniach.
Obsahuje: vitamín C, vitamíny skupiny B a je výborný zdroj vlákniny
Príprava: Namočiť na 2 hodiny, variť so zeleninou, ochutiť prírodnou sójovou omáčkou. Z jedného kolieska, ktoré namočíme do 2dcl vody a 10 minút povaríme, získame čaj, ktorý môžeme osladiť jablkovým koncentrátom alebo muštom. Môžete pridať trochu čerstvého zázvoru adochutiť medom. Lotosový čaj má priaznivý vplyv na dýchacie cesty.
Krajina pôvodu: Japonsko
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.